Ebelik ve Hemşirelik Araştırma Proje Ödülü

Mustela Vakfı, perinatal ve neonatal sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hemşirelik ve ebelik üzerinde araştırma projelerinin oluşturulması ve gerçekleştirilmesini destekleyen tüm dünya çapında bir kuruluştur. Mustela Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Hemşirelik ve Ebelik Araştırma Ödülü kapsamında, Fakültemiz Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Duygu Murat Öztürk’ün sunduğu proje 3.’lük ödülü almıştır.

Duygu Hoca Haber 1 (1)

“Postpartum Kanamanın Yönetiminde Simülasyon Yöntemi ile Kadın Doğum Servisinde ve Doğumhanede Çalışanların Bilgi ve Becerilerinin Geliştirilmesinin ve Bu Eğitimin Postpartum Kanama ile İlgili Verilere Etkisinin Değerlendirilmesinin” amaçlandığı çalışma Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanelerinde gerçekleştirilecektir. Projede, Kadın Doğum Servisi ve Doğumhanede çalışan hemşire ve ebelere 3 günlük uygulamalı bir eğitim verilecektir.

Duygu Hoca Haber 2 (1)

Dr. Öğr.Üyesi Duygu Murat Öztürk, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmakta olan Ebe Merve Akkaş ile birlikte gerçekleştirilecekleri bu projeye destekleri için Mustela Vakfı’na teşekkürlerini sunmuştur.