Sağlık Gönüllüleri Kulübünden Anlamlı Ziyaret

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Rehabilitasyon Hemşireliği Dersi kapsamında dersi alan 4. Sınıf Hemşirelik öğrencileri ve Sağlık Gönüllüleri Kulübü üyelerinden oluşan öğrencilerle birlikte, Dr. Öğr. Üyesi Nurhan DOĞAN akademik danışmanlığında 26 Nisan 2019 tarihinde “Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ve“Türk Silahlı Kuvvetleri Ankara Özel Bakım Merkezi’ne” teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

Aynı gün içerisinde öğrenciler Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ve millet egemenliğinin üstün kılındığı tarih olan 23 Nisan sonrasında Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün huzuruna çıkmış ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma amacıyla Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirmişlerdir.

Image1 (2)

Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi, kutsal vatan topraklarımızın savunması ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için görev başında sakatlanan veya uzvunu kaybeden Gazilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal rehabilitasyonlarının çağdaş koşullarda yapılabilmesi; engelli duruma düşenlerin yaşam boyu devamlı bakımlarının sağlanabilmesinin yanı sıra toplumdaki diğer bireylere de fizik tedavi hizmeti sunabilmek amacıyla kurulmuştur.

Image2

Hastane bünyesinde,12 Poliklinik,200 yatak, son teknolojiyle donanımlı Tanı ve Tedavi Üniteleri, İş uğraşı, Mesleki ve Sportif Rehabilitasyon Bölümleri, Kapalı/açık spor alanları ve rekreasyon alanları,50 Yataklı Bakımevi,50 Yataklı Hasta Misafirhanesi, bunun yanında Gazilerin, doğayla baş başa kalarak tedavilerini desteklemek, terapilerine ve rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak için Gazi Uyum Evi, Gazilerimizin sosyal hayata bağlanmaları, fiziki gelişimlerine katkı sağlanması ve meslek edinmelerine yardımcı olunması amacıyla çeşitli branşlardaki spor takımlarından oluşan Engelliler Spor Kulübü kurulmuş; ampute futbol, okçuluk, atıcılık sahaları ile tesis binasından oluşan Spor Tesisleri yer almaktadır.

“21 Nisan 2000 tarihinde hizmete açılan Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi bugün bile ihtiyaçları en üst düzeyde karşılayabilen büyük bir öngörü ile dizayn edilmiş ve Dünya’da bu standartları en iyi şekilde sağlayan hastaneler içerisinde üçüncü sırada yer almaktadır”.

Image3

Öğrenciler Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmakta olan halkla ilişkiler uzmanı eşliğinde hastanedeki tıbbi, sportif ve mesleki rehabilitasyon kapsamındaki birimleri ziyaret etmiş, Gazilere sosyal ve iş yaşamına uyum hizmetleri verilen ebru, dekoratif el sanatları, seramik, takı tasarımı gibi mesleki rehabilitasyon atölyeleri ile engelli bireylerin kendi kendilerine yeterli hale gelebilmelerini sağlamak için oluşturulan model ev, model araba, model market ve model sokak görülmüştür. Gezinin belirli bir bölümünde hastanenin eğitim hemşiresi de öğrencilere eşlik etmiş ve hastanede verilen hemşirelik hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıp, öğrencilerden gelen sorular yanıtlanmıştır.

Image4 (1)

Aynı gün TSK Ankara Özel Bakım Merkezi yetkili Albayı tarafından öğrencilere merkez ziyareti içerisinde tanıtım yapılmış,merkezin işleyişi ve hak sahiplerine verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.Özel bakım merkezindeki hak sahiplerinin hobi, sanat ve el becerileri faaliyetlerini gerçekleştirdikleri alanları, spor salonu, havuz, çiçek ve hobi bahçeleri, kütüphane,yemekhaneve diğer sosyal faaliyetlerini gerçekleştirdikleri alanlar gezilmiştir. Özel bakım merkezi de tıpkı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi gibi çağın üstünde dizayn edilmiş, en ince ayrıntıların bile düşünüldüğü, gezi esnasında öğrencilerde hayranlık uyandıran ve umutla gezilen bir yaşam merkezi olarak hafızalarda kalmıştır.

Image5

Gezi hakkında bu bilgileri veren Dr. Öğr. Üyesi Nurhan DOĞAN“Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ve “TSK Ankara Özel Bakım Merkezi’nde” bizlere eşlik eden birim sorumlularına,tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu geziyi gerçekleştirmemizde de bizlerden desteğini esirgemeyen Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve Hemşirelik Bölüm Başkanlığı’na teşekkür etmek istiyorum” dedi.