Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Toplum Kulübü tarafından, 15 Ekim 2025 tarihinde Amasya Park AVM’de Emzirme Haftası kapsamında bilgilendirme standı açıldı. Etkinlik, kulübün akademik danışmanı Arş. Gör. Dilara Aydın Tozlu yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, annelerde emzirme konusunda farkındalık oluşturmak ve emzirmenin hem bebek hem de anne sağlığı açısından taşıdığı önemi vurgulamak hedeflendi.

Stantta ziyaretçilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı, soru-cevap etkinlikleri düzenlendi ve emzirmenin desteklenmesi için güncel bilimsel bilgiler paylaşıldı. Etkinlik, AVM ziyaretçileri ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Toplum Kulübü üyeleri, bu tür farkındalık çalışmalarıyla toplumun sağlıklı nesiller yetiştirme bilincine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Image1 (7)

Image2 (2)

Image3 (4)

Image4 (4)

Image5 (2)

Image6 (1)

Image7 (1)

Image8 (1)