ENDONEZYA KONGRE KATILIMI- (ICOPHMEDS 2021)-DAVETLİ KONUŞMACI

Malahayati Üniversitesi tarafından düzenlenen (Endonezya Eğitim ve Kültür Bakanlığı -Kemendikbud- Bölge II Yüksek Öğrenim Hizmet Kurumu -LLDIKTI iş birliği ile), "Covid-19'da Dünya" (Özelde, “Covid Pandemisinde Annelik Bakımı”) temalı 1. Uluslararası Halk Sağlığı ve Tıp Bilimleri Kongresi (ICOPHMEDS 2021), Endonezya'nın Bandar Lampung Eyaleti'nde 08-09 Eylül 2021’de Malahayati Universitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Pandemi gerekçesiyle online olarak gerçekleştirilen kongreye, Endonezya, İngiltere, Hindistan, Tayland ve Türkiye’den davetli konuşmacılar ile paralel oturumlarda farklı ülkelerden bildirilerini sunmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılmıştır.

Kongrede üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Mesude ULUŞEN davetli konuşmacı olarak yer almış ve Covid-19 Pandemisinde ülkemizde anne çocuk sağlığı hizmetlerinin durumuna ilişkin bir sunum gerçekleştirmiştir.

(Sunum Başlığı: Maternal and Child Health Status In Türkiye during COVID-19)