Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” etkinlikleri kapsamında 31 Mayıs 2021 tarihinde “Hemşireler Haftası Çevrimiçi Etkinlik” düzenlendi.

COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen etkinliğin katılımcıları arasında Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neslihan KARAVİN, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nilgün KURU ALICI, akademisyenler, klinisyen ve öğrenci hemşireler yer aldı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Gonca ÜSTÜN'ün yaptığı programın açılış konuşmasında Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neslihan KARAVİN hemşirelik mesleğinin önemine değinerek hemşirelik haftasını kutladı. Ardından öğrenci hemşire Büşra DUVAHAN “Pandemide öğrenci olmak” konulu konuşmasında uzaktan eğitimin olumlu ve olumsuz yönlerine dikkat çekerek pandemi şartlarında Türkiye’de ve Dünya’da hemşirelik eğitiminin nasıl sürdürüldüğünden bahsetti. Ardından Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nilgün KURU ALICI “Kahkaha Yogası” konulu konuşmasında gülmenin insan hayatındaki önemli etkilerinden bahsederek eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Nevşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan klinisyen hemşire Elif ACAR pandemi döneminde hemşireler nelerden, nasıl etkilendi ve hemşirelik neden önemli teması kapsamında “Pandemide Hemşire Olmak” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Emre GÖRGEN ve Cihan BAYRAK tarafından verilen çevrimiçi konserle katılımcılar eğlenceli zaman geçirerek, hemşirelik haftasını coşkuyla kutladı. Katılımcılara “ağaç dikim sertifikası” verilerek etkinlik son buldu.