Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır

Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesimezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Cansaran’ın yanı sıraakademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınlarıkatıldı.

1 (5)

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Rumeysa Selçuk, acısıyla tatlısıyla dört yılı geride bıraktıklarını ve mezuniyet sonrası hayata ilk adımları atmış olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Selçuk konuşmasına şöyle devam etti:

’’Eğitim hayatımızdaiyiyle kötüyü ayırt etmeyi, insanın ve insanlığın değerini, dürüst ve doğru olmayı, en önemlisi de vatana ve millete yararlı bir birey olmak için görevlerimizi, sorumluluklarımızı öğrendik. Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünle fakültemize veda ediyoruz. Bizlere mesleğin inceliklerini öğreten, birer yol gösterici olan kıymetli hocalarıma, değerli arkadaşlarıma, daima yanımızda olan ve bizlerin en büyük destekçisi olan ailelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Sizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile veda etmek istiyorum.'Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’”

3 (5)

Sizler Sağlık Ordusunun Birer Neferisiniz

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Cansaran yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti:

‘’Öncelikle bugün burada, bu mezuniyet programını yapabilmemizde birinci derecede emeği olan ebeveynlerimizi kutluyor ve kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük bir fedakârlık, özveri ve gayret ile çalışarak bu pırıl pırıl gençlerimizi yetiştiren, fakültemizin çok kıymetli akademisyenlerine ve idari personeline minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. İlaveten bizleri her zaman destekleyen ve fakülte olabilmemizde çok büyük katkıları olan Rektörümüze ve üniversitemizin ilgili birimlerinin çalışanlarına da gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok kıymetli anne ve babalar, çocuklarınızı dört yıl boyunca hemşirelik ya da ebelik eğitimi almaları için bizlere emanet ettiniz. Biz bu dört yıl boyunca, iyi ve profesyonel ebe ve hemşireler yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Onları dünyayı anlayan, bilimsel bilgiler kazanmış, farklı bakış açıları geliştirmiş, kültürel birikimleri ile bilgi ve becerilerini sağlamlaştırmış, vatanını ve milletini seven, toplumsal değerlerimizi özümseyen ve önemseyen bireyler haline getirmeye çalıştık. Sizler de sevginizle ve paha biçilmez emeklerinizle, gözünüzden sakındığınız çocuklarınızın bugünleri gelmelerini sağladınız. Çok kıymetli öğrencilerimizin bu aşamaya gelmesinde en büyük emek ve hak sahibi olan siz değerli velilere, bir kez daha sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili mezunlarımız, bundan sonraki yaşamlarınızda sağlık ordumuzda görev alacaksınız. Hemşirelik ve ebelik mesleğinin sabır, hoşgörü, şefkat, merhamet ve özellikle de insan sevgisi gerektiren birer meslek grubu olduğunun bilinciyle; aldığınız toplum temelli ve yeterliliğe dayanan eğitimle, hastalıkların tedavisinde olduğu kadar, genel toplum sağlığımızın geliştirilmesinde de sorumluluk sahibi olacaksınız. Ve asıl hayatın bundan sonra başladığını ve yaşamdaki sınavların asla bitmeyeceğini aklınızdan çıkarmayacaksınız.

Sevgili gençler, sizler Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin de ilk mezunlarısınız. İlkler her zaman önemlidirler ve unutulmazlar; sizler de unutulmayacaksınız. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere öncelikle sağlık, huzur, mutluluk ve başarı diliyorum. Yolunuz her zaman; kıymetinizi bilen ve kıymetlerini bileceğiniz, eskimeyen ve eskitmeyen, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin; şansınız bol, bahtınız açık olsun.’’

2 (4)

Önce Aş Sonra Eş

Mezuniyet törenlerine katılarak gençlerimizin sevincini, heyecanını paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay,mezuniyet coşkusunun oluşmasında emeği geçen tüm personelimize, mezun yakınlarına ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Hemşirelik ve ebelik bölümü mezunlarımızındövizlerinegönderme yapan Orbay, ’’’Çocuk da yaparım kariyer de’ yazıyor bir dövizde. Buradan ailelere seslenmek istiyorum. Ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeden, ekonomik anlamda başarmadan ister kız ister erkek çocuğu olsun asla evlendirmiyoruz. Önce aş, sonra eş.’’ cümleleri ile salonu güldürdü.

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk üç derece Hemşirelik Bölümünden geldi. Rumeysa Selçuk birinci, Nevres Demir ikinci, Sümeyye Tonkuş üçüncü oldu.

4 (4)

5 (1)6 (2)

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

7 (2)

8 (2)