Fakültemiz Mihri Hatun Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet ödül töreninde fakültemizden dereceyle mezun olan öğrencilerimize ödülleri takdim edildi. Gerçekleştirilen törene Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Meryem ÇETİN, Dekan Yardımcıları, akademik ve idari personelle birlikte öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fakültemiz birincisi Elif CÜCE'nin açılış konuşması ile başladı. Akabinde program Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Meryem ÇETİN’in  konuşması ile devam etti. Dekanımız yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti.

Sevgili gençler,

Hayatın sevgi üzerine kurulu olduğunu ve her şeyin içinde sevgi aramak gerektiğini unutmayın. Konfüçyus’un dediği gibi  “Eğer hayatta sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız, bir gün dahi çalışmış sayılmazsınız”. Sizler okulunuza severek geldiniz, severek okudunuz ve şimdi mezun oluyorsunuz. Sevgi ilkesini hayatınızda düstur edinin.

Hangi bilim dalı olursa olsun üniversite eğitimi bütün dünyada bilginin %5-%10’nunu aktarır. Mezun olurken size bir anahtar olarak diplomanızı verir. Bu anahtarı kullanarak içeri girip deryaya dalmak ya da kullanmayıp bir kenara koymak sizin elinizde. Bir üniversite mezunu olarak soru sorabilme, bu soruları etraflıca düşünebilme, araştırma, keşfetme, yaratıcı olma yetilerine sahipsiniz. Hayatta karşınıza çıkacak bütün zorlukları da bu eğitim perspektifinde analiz ederek, rasyonel ve reel düşünerek bütün ön yargılardan uzak durarak değerlendirmeniz her açıdan önemlidir.

Ana Bilim Dallarında ilk üçe giren öğrencilere Dekan, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve Danışmanları tarafından ödülleri verildi. Program Ebelik ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yemin töreni ile devam etti ve toplu fotoğraf çekimiyle sonlandırıldı.

Img 7009

Img 7044