Image3 (2)

17 Şubat “Dünya Kediler Günü” olması nedeni ile Amasya Üniversitesi Sağlık Gönüllüleri Kulübü öğrencileri İpekköy Yerleşkenin maskotu haline gelen kediye akademik danışmanları ile birlikte “Kedi Evi” yaptı.

Sağlık Gönüllüleri Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan; İnsan ve hayvanlar arasındaki bağı araştıran bilim insanları, kedi sahibi olmanın, kalp ve dolaşım sistemine yardımcı olduğu, bağışıklık sistemine yardım ettiği, alerjilerden ve solunum rahatsızlıklarından uzak tuttuğu, tansiyonu düşürdüğü, kolesterolü ve trigliserit düzeylerini düşürerek inme riskini azalttığı, kemik ve kasları iyileştirdiği, endişe ve stresi azalttığı, ruh halini iyileştirip, depresyon ve yalnızlık hissini azaltma gibi sağlık için bazı faydaları olduğunu bildirmektedir. Yapılan araştırmalarda, kedilerin de insanın duygusal ifadelerine karşı hassas olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulunduğu belirtilmektedir. Yerleşke içerisinde kimisinin sevgi ve ilgisiyle doyurulan kedimiz, kimilerinin de korkulu bakışları ve çığlıklarıyla karşılaşmaktaydı. Korkunun içinde sevgide varsa anlamlı ancak başka bir canlı ya da cansız herhangi bir varlığa zarar verme içgüdüsü varsa o bizim hiç istemediğimiz bir durum. Tüm kötü duygulardan uzak durabilmeyi başarabildiğimiz günlere… Herkes için öncelikle “Sağlık” sonrasında “Sevgi” diliyoruz. Hayvanları sevin, İnsanları daha çok sevin dedi.

Akademik Danışman Doğan; Kedi evinin temininde bizlere destek olan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteliği’ne, katılımlarıyla bizlere destek olan Dr. Öğr. Üyesi Hanife Kara, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Yıldız Daş Gaçim ve emek veren Sağlık Gönüllüleri Kulübü üye öğrencilerine teşekkür etti.