ULUSLARARASI GELENEKSEL TIP KONFERANSINA KATILIM- ICTM 2022 DAVETLİ KONUŞMACI

Hindistan’ın Maharashtra eyaleti, Nashik şehrinde SBMT Eczacılık Fakültesi tarafından "Modern Çağda Geleneksel Tıbbın Kapsamı" konulu 3. Uluslararası Geleneksel Tıp Konferansı düzenlenmiştir (SMBT Sevabhavi Trust's, SMBT INSTITUTE OF DIPLOMA PHARMACY, Nandihills, Dhamangaon, Tal. Igatpuri, Dist. Nashik, Maharashtra-422403, India).

Kongre “Tedavi ve şifa için uygulanan geleneksel tıpta kalite güvencesi ve fitokimyasal araştırmaları keşfetmek” teması ile 7-8 Ocak 2022 tarihlerinde, online ve yüz yüze, hibrid olarak gerçekleştirilmiştir. ICTM 2022 Kongresi, Geleneksel Tıp alanındaki güncel araştırma gelişmelerini ve ayrıca bilim insanları tarafından çeşitli hastalıkları daha kolay tedavi etmek için tasarlanan yeni tedavi yöntemlerini ele almaktadır.

Çok sayıda poster ve sözel bildirinin sunulduğu kongrede Amerika, Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Türkiye ve Nepal’den konuşmacılar yer aldı.

Kongrede üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Mesude ULUŞEN davetli konuşmacı olarak yer almış ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleşen doğumlarda, anne ve bebeklere yönelik uygulanabilen geleneksel doğum uygulamalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirmiştir.

(Sunum başlığı: Traditional Practices for Mothers and Newborns During Pregnancy, Birth and Puerperium in Different Regions of Turkey).